28 Şubat 2012 Salı
KREMALI LOR ÇORBASI - Et Sulu, Etli, Kremalı, Tahıllı, Otlu, Sütlü, Unlu, Peynirli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 400 gr. taze lor peyniri, 3 su bardağı et suyu, 2 su bardağı su, 1 su bardağı süt, 250 gr. kemiksiz parça et, 1 çay bardağı ince bulgur, 1 su bardağı süt kreması, 1,5 yemek kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, yarım demet taze nane, yarım çay kaşığı karabiber, 1 tutam toz kırmızı biber, 1 tutam kimyon, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Tencereye, yıkanmış et, üzerini iki parmak geçecek kadar su ilavesi ile koyulur. Karabiber, defne yaprağı, toz kırmızı biber ilave edilerek, orta hararetli ateşte, et yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Kaynarken yüzeyinde biriken köpükler, kevgir ile toplanarak, atılır. Et yumuşayınca, suyundan çıkartılır ve soğumaya bırakılır. Et suyu tenceresi ateşten alınır. Bir kapta, süt, süt kreması ve taze lor peyniri iyice karıştırılır. Bulgur yıkanarak, temizlenir ve suyu süzülür. Ayrı bir tencerede, kısık ateşte, tereyağı eritilir. Un ilave edilerek, kavrulur. Sütlü lorlu karışım ve et suyu ilave edilerek, karıştırılır. Bulgur ve tuz ilave edilerek, orta hararetli ateşte pişirilir. Et, fındık büyüklüğünde doğranıp, çorbaya ilave edilir. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınan çorba, büyük servis kasesine boşaltılır. Üzerine, kimyon serpiştirilir. Yıkanıp, temizlenmiş taze nane yaprakları ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * PÜF NOKTASI : - Yemeğe koyulan yağ fazla gelirse ne yapmalı? - Yemek yaparken, yağın fazla geldiğini fark edersek, yemeğin içine birkaç tane küp buz atmalıyız. Yemeğin yağları, buz küplerinin üzerinde toplanacaktır. Buzları, yemeğin içinden çıkarıp attığımızda, fazla yağlardan kurtulmuş oluruz. Veya; soğanın kabuklarını soyup, bütün halinde yemeğe koyarsak, yemeğin yağının, azaldığını görürüz. * Fazla miktarda alınan unun, böceklenmeden uzun süre saklanabilmesi için; un cam bir kavonoza boşaltılır. Kavonozun içine defne yaprağı koyulur. Böylece un, böceklenmeden uzun süre saklanabilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder