16 Şubat 2012 Perşembe
DİYET SOĞAN ÇORBASI - 30 kalori - ( 2 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 4 tane beyaz soğan, yarım çorba kaşığı tereyağı, 2 su bardağı su, bir tutam kırmızı pul biber, 1 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz HAZIRLANIŞI : Soğanların kabukları soyulur. Yıkanır ve kurulanır. Piyazlık doğranır. Tencerede, tereyağı eritilir. Doğranmış soğanlar ilave edilir ve karamelize oluncaya kadar sürekli karıştırılarak, kavrulur. Su, kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ilave edilir. Su kaynamaya başlayınca, ateş kısılarak, bir taşım daha pişirilir ve ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** PÜF NOKTASI : Soğan doğrarken, gözümüzü yaşartan, soğanın içindeki madde, '' Propanethi onol S - oksid '' gazıdır. Bu madde, çok sık soğan doğrayan kişilerin gözünü ( göz alıştığı için ) yaşartmaz. Seyrek soğan doğrayan kişilerin gözünü yaşartır. Soğan doğrarken gözümüzün yaşarmaması için; a) Balkon gibi açık havalı yerde doğramalıyız b) Musluğun yanında, musluktan su akıtarak doğramalıyız. c) Suyun içinde doğramalıyız vb. * Sebzeler haşlanırken, vitaminlerinin ölmemesi için, kaynar suya atılarak, haşlanmalıdırlar. * Bir defada, çok yemek yemek yerine, az ve sık yemek yiyerek, sindirim sistemimize yardımcı olmalıyız. * Tuzluktaki tuz ( rutubetlendiği için ) akmıyorsa, tuzluğun içine birkaç tane pirinç tanesi koyulur. Pirinç tuzun rutubetini çekerek, tuzun tuzluktan kolay akmasını sağlar. Pirinçler, tuzluktaki tuzlar boşaldığında tuzluğa, yeni tuz doldurulurken, yenilenmelidir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder