17 Şubat 2012 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - PASTIRMALI BRÜKSEL LAHANASI ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak çorba -

  MALZEMELER :  500 gr. Brüksel lahanası, 1 tane kırmızı soğan, 2 yemek kaşığı zeytinyağı, 3 çorba kaşığı limon suyu, 1 tatlı kaşığı tereyağı, 6 su bardağı tavuk veya hindi suyu, 250 gr. pastırma, 1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 çorba kaşığı krema veya yoğurt, 1 çay kaşığı tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1 çay kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı kalın dövülmüş fındık, 1 çay bardağı rendelenmiş eski kaşar peyniri    HAZIRLANIŞI :  Tencereye yağlar koyularak, ısıtılır. Kırmızı soğanın kabukları soyulur, yıkanıp kurulanır ve küçük küçük doğranır. Tencereye aktarılarak, kavrulur. Brüksel lahanalarının üzerindeki dış kabukları soyulup, atılır. Alttaki sap kısmından, 1cm. kadarı kesilip atılır. Bürüksel lahanaları bol su ile yıkanır ve tencereye ilave edilir. 3 dakika kadar kavrulur. Üzerine, tavuk veya hindi suyu dökülerek, lahanalar yumuşayıncaya kadar, orta hararetli ateşte kaynatılır. Bürüksel lahanaları yumuşayınca, tencere ateşten alınır. El blenderinden geçirilerek, ezilir ve pürüzsüz bir hale getirilir. Krema eklenip, hızlı hızlı karıştırılarak, çorbaya yedirilir. Tencere, kısık ateşe oturtularak, çorba bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Tavada, 1 çay kaşığı tereyağı eritilip, küçük küçük doğranan pastırmalar, kızarıncaya kadar, hafifçe sotelenir. Kalın dövülmüş fındıklar ilave edilir ve 1-2 dakika ateş üzerinde karıştırılarak, ateşten alınır. Çorba, büyük servis kasesine boşaltılır. Üzerine, tavada hazırlanan pastırmalı karışım dökülerek, karıştırılır. Rendelenmiş kaşar peynirleri de serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.   ** BİLGİ :  BÜRÜKSEL LAHANASI ;  Bürüksel lahanasının kalori değerleri düşüktür. A - E - C  vitaminlerini yüksek oranda içerir. Ayrıca, demir ve potasyum gibi minerelleri de bünyesinde barındıran, çok değerli bir besin maddesidir. Yüksek oranda içerdiği, demir minerali ve folik asit nedeni ile kansızlığa iyi gelir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder