26 Şubat 2012 Pazar
KARNABAHARLI TAVUK ÇORBASI - Tavuk Sulu, Tavuk Etli, Hamurlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 300 gr. tavuk göğüs eti, 1 küçük karnabahar, 1 çay bardağı arpa şehriye, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane kuru soğan, 1 tane limon, 1 çorba kaşığı nane, 6 su bardağı su, defne yaprağı, yeterli miktarda tuz, 1 çay kaşığı karabiber ÜZERİ İÇİN; 5-6 dal maydanoz HAZIRLANIŞI : Tavuk eti yıkanır ve tencereye koyulur. Üzerine; su, defne yaprağı, tuz, karabiberin yarısı, ince doğranmış kuru soğan ilave edilerek, orta hararetli ateşe oturtulur ve kaynatılır. Tavuk etleri pişince, tencerenin içinden, kevgir ile bir tabağa çıkartılıp, ılınması için bekletilir. Ilındıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Karnabahar, ayıklanır ve yıkanarak temizlenir. Küçük parçalar halinde, dal dal ayrılır. Tavuğu haşladığımız tencereye, doğranan tavuk etleri ile birlikte, ilave edilir. Orta hararetli ateşte kaynatılır. Karnabaharlar yumuşayınca, arpa şehriyeler ilave edilir. Şehriyeler pişinceye kadar kaynatılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. İçinden defne yaprağı çıkartılır. Büyük servis kasesine boşaltılır. Tavada tereyağı kızdırılır ve çorbanın üzerine dökülür. Maydanozlar, iyice yıkandıktan sonra ince ince kıyılır ve çorbanın üzerine serpiştirilir. Taze çekilmiş karabiber ve taze sıkılmış limon suyu eşliğinde, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * PÜF NOKTASI : Karnabahar haşlarken, etrafa yayılan, istenmeyen kokuyu önlemek için, haşlama suyuna, 1 tane kesme şeker atılır. * Etlerin lezzetini arttırmak için, 1 kahve fincanı süt, 1 kahve fincanı zeytinyağı, 1 kahve fincanı soğan suyu karıştırılır ve etler bu karışıma bulanır. Bu karışım içerisinde, üzeri örtülerek, buzdolabında bir gece bekletilir. Zaman sınırlı ise, bir kaç saatte bekletilebilir. Ayrıca; 1 fincan zeytinyağı, dövülmüş birkaç diş sarımsak, kuru soğan rendesi, bir tutam karabiber, bir tutam kırmızı toz biber, bir tutam kekik, bir tutam kimyon ve bir kaç damla limon suyu karıştırılır. Etler bu karışıma bulanarak, üzeri örtülür ve bu karışımda, buzdolabında 1 gece bekletilerek, lezzetlendirilir.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder