21 Şubat 2012 Salı
CİNCİLE ÇORBASI - Terbiyeli, Cincile Mantarlı Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba-
MALZEMELER : 500 gr. cincile mantarı, 2 su bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta, 1 tane limon, 1 çay kaşığı tuz, yarım çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI : Cincilemantarlarının köklerindeki topraklı kısım kesilip, atılır. Sirkeli bol suda iyice yıkanıp temizlenir ve suyunun süzülmesi için süzgeçe konur. Tencereye, 8 su bardağı su konur. İçine limon suyu ve tereyağı ilave edilir. Kaynatılır. İçine mantarlar ilave edilir. 5 dakika kadar kaynatılır. Ayrı bir kapta; un, yumurta, 3 bardak su iyice çırpılarak, bulamaç haline getirilir. Mantarların pişmesine yakın, bu unlu karışım, çorba suyundan da bir kepçe ilave edilip iyice karıştırılıp, ılındırıldıktan sonra sürekli olarak karıştırılarak, çorbaya yavaşça ilave edilir. Tuzu ve karabiberi ilave edilir. Bir taşım daha kaynatıldıktan sonra sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * GÜZEL SÖZLER : İnsan, ancak anladığı şeyleri duyar. - Gothe - * Cebiniz delikse, onu para ile doldurmanın bir anlamı yoktur. - Georges Elliot - * Düşünmek, ruhun kendi kendisi ile konuşmasıdır. - Eflatun - * Fikirler; cebri şiddetle, top ve tüfekle, asla öldürülemez. - Mustafa Kemal ATATÜRK -
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder