6 Şubat 2012 Pazartesi

KUŞBURNU ÇORBASI - Gümüşhane - - Etli, Unlu, Otlu, Meyvalı Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  Yarım kg. kuşburnu, 250 gr. kıyma, 1 çorba kaşığı tereyağı, 6 su bardağı su, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı tuz, 2 yemek kaşığı un, 1 tatlı kaşığı kuru nane   HAZIRLANIŞI :  Kuşburnu, ayıklanır ve yıkanır. Yarım saat haşlandıktan sonra kevgirden ve tel süzgeçten geçirilir. Kıyma geniş bir kaba koyulur. Üzerine, karabiber, kimyon, tuz ilave edilir ve iyice yoğrulur. Minik minik köfteler hazırlanır. Tencerede kaynatılan suyun içine koyularak, haşlanır ve kevgir ile bir tabağa çıkartılır. Çorba tenceresine, tereyağı koyularak eritilir. İçine, un ilave edilerek, kavruluncaya kadar karıştırılır. Üzerine, süzülen kuşburnu suyu boşaltılır. 15 dakika kadar karıştırılarak, kaynatılır. İçine, hazırlanan köfteler ilave edilir. Köfteler pişinceye kadar kaynatılıp, ateşten alınır. Kızdırılmış tereyağına, kuru nane ilave edilerek, biraz karıştırılır  ve ateşten alınarak, çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.     *  ATASÖZÜ :  Zamanın değerini, yapacak işi olan bilir.

1 yorum:

  1. İyi bloglamalar çok güzel bir paylaşım olmuş .Konteyner satışı olarak başarılar dileriz.

    YanıtlaSil