15 Şubat 2012 Çarşamba
KASTAMONU USULÜ, KEŞKEK ÇORBASI - Kuru Bakliyatlı, Tahıllı, Sebzeli Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 2 su bardağı dövme buğday, 1 su bardağı barbunya, 6 su bardağı su, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 2 tane kuru soğan, 1,5 çorba kaşığı tereyağı, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber HAZIRLANIŞI : Dövme buğday ile barbunya, ayrı kaplarda, iyice yıkandıktan sonra 1 gece önceden, ayrı kaplarda, suda bekletilir. Ertesi gün, buğday ve barbunya, ayrı ayrı haşlanır. Yumuşayınca, ateşten alınır ve suları süzülür. Daha büyük bir tencerede, buğday ile barbunya birleştirilir. Su ve tuz ilave edilir. Kısık ateşte, arada sırada tahta bir kaşık ile karıştırılarak, 30 dakika kadar pişirilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınarak, büyük çorba servis kasesine boşaltılır. Üzeri için; Soğanın kabukları soyulur. Yıkanır, kurulanır ve piyazlık doğranır. Tavada, tereyağı ısıtılır. Doğranan soğanlar ilave edilerek, kavrulur. Kırmızı pul biber ve karabiber de ilave edilerek, karıştırılır. Çorbanın üzerine dökülür. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. ** ATASÖZÜ : Cesurun bakışı, korkağın kılıcından keskindir. - Türk Atasözü - * Devler gibi eserler vermek için, karıncalar gibi çalışmak gerekir. - Necp Fazıl Kısakürek - * En verimli yağmur, alın teridir. - Cenap Şahabeddin -
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder