|
Avokadolu soğuk mısır çorbası |
MALZEMELER : 1 tane taze soğan, 1 küçük diş taze sarımsak, 1 tane olgun avokado ( 250 gr. ), 1 kutu mısır konservesi ( 350 gr. ), 500 ml. soya sütü, 250 ml. kefir, 1 çorba kaşığı lime suyu, 2 küçük marul yaprağı, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, yeterli miktarda deniz tuzu EŞLİĞİNDE ; 1 kâse sebze veya meyve cipsi HAZIRLANIŞI : Sarımsağın kabuğu soyulur ve küçük küçük doğranır. 300 gr. mısır konservesi ve soya sütü ile birlikte blenderden geçirilerek, ince püre haline getirilir. Lime suyu ile kefir ilave edilerek, en az 1-2 saat buzdolabında soğutulur. Marul yaprakları iyice yıkanıp kurulandıktan sonra ince şeritler halinde doğranır. Taze soğan yıkanıp kurulandıktan sonra yeşil yaprakları halka şeklinde çok ince doğranır. Beyaz kısmı, başka bir yerde kullanılmak üzere kaldırılır. Servisten hemen önce, avokado boylamasına ikiye bölünür ve çekirdeği çıkarılır. Meyve kısmı kaşık yardımı ile kabuğundan çıkarılarak, küçük küpler halinde doğranır ve kalan mısır taneleri ile birlikte çorbaya ilave edilir. Çorba 4 çorba kâsesine paylaştırılır. Halka doğranmış taze soğanlar ile şeritler halinde doğranmış marul yaprakları, çorbanın üzerine serpiştirilir. Kırmızı pul biber ekilir. Sebze veya meyve cipsleri eşliğinde soğuk servis yapılır. Afiyet olsun.
|
Avokadolu soğuk mısır çorbası |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder