19 Ocak 2015 Pazartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - OTLU PEYNİRLİ DOMATES ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 3 su bardağı domates rendesi, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 çorba kaşığı ( tepeleme ) un, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 su bardağı et suyu, 5 su bardağı içme suyu, 2-3 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 150 gr. otlu peynir HAZIRLANIŞI : Önce; domatesler yıkanıp, kurulanır ve kabukları soyulup, çekirdekleri çıkartıldıktan sonra rendenin iri tarafı ile rendelenir veya blenderden de geçirilir. Çorba tenceresine, tereyağı ile zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Un ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, unun rengi biraz koyulaşıncaya kadar kavrulur. Domates salçası ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Daha sonra rendelenmiş veya blenderden geçirilmiş domatesler ilave edilir. 1-2 dakika karıştırılarak, pişirildikten sonra et suyu ile içme suyu boşaltılır. Karabiber ile tuz serpilir. Çorba kıvam alıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dakika kadar pişirilir. Çorba kıvam almaya başlayınca, ateş kısılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Sofraya götürülür. Çorba tabaklarına pay edilir. ÜZERİNE ; Küçük küpler halinde doğranmış otlu peynirler koyulur ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun. * Çorba, kremalı olarak da hazırlanabilir. Kremalı hazırlanacağı zaman da, çorba aynı şekilde pişirilir. Ateşten alınmasına 1 dakika kala, krema ilave edilip, karıştırılır ve çorba, ateşten alınır.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder