6 Ocak 2015 Salı
HASTA ÇORBASI - GAZİANTEP MUTFAĞI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1,5 çay bardağı pirinç, 6 su bardağı su, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı, yeterli miktarda kuru nane HAZIRLANIŞI : Pirinç yıkanır ve suyu süzdürülür. Çorba tenceresine koyulur. Su ve tuz ilave edilir. Orta hararetli ateşte, pirinçler açılıncaya kadar pişirilir. ÜZERİ İÇİN ; Sadeyağ veya tereyağı, sos tavasında kızdırılır. Çorba kepçesinin içine, kuru nane koyulur. Kepçe, pişen çorbanın üzerinde tutulur ve kızdırılan çorba, kepçenin içindeki kuru nanenin üzerine dökülür. Kepçenin içinde kavrulan nane, hemen pişen çorbanın üzerine dökülür. Sıcak veya ılık servis yapılır. Afiyet, şifa olsun. * BİLGİ ; Gaziantep usulü, hasta çorbası, yoğurtlu olarak da hazırlanır. Yoğurtlu hazırlanacağı zaman da aynı şekilde pişirilir. Ancak; yoğurtlu pişirileceği zaman, yoğurtda da yağ olduğu düşünülerek, çorbaya yağ koyulmaz. Pişirilen çorba, üzerine kuru nane serpilerek servis yapılır. Böylelikle; hazırlanan çorba, daha hafif olur.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder