19 Ocak 2015 Pazartesi

TOM YUM ÇORBASI - TAYLAND MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 
- Tom Yum Çorbası -
  MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, 5 diş sarımsak, 4 tane levrek fileto, 12 tane orta boy karides, 2 çorba kaşığı sıvı yağ, 20 gr. taze zencefil, 200 gr. istiridye veya kültür mantarı, 6-7 su bardağı balık suyu, 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber, 1 tatlı kaşığı acı sos ( chili sos ), 4 çorba kaşığı limon suyu, 4 dal limon otu, 1 demet taze kişniş, 1 tatlı kaşığı kırık karabiber, 1 tatlı kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanlar ve sarımsaklar, küp küp doğranarak, sıvı yağda sotelenir. Kıyılmış taze zencefil, mantar, kırmızı pul biber ile acı sos ilave edilerek, sotelemeye devam edilir. Üzerine, balık suyu boşaltılarak, kaynamaya bırakılır. Limon suyu ve karabiber eklenir. Tuzu ayarlanır. Küp doğranmış levrek filotosu ile ayıklanmış karides ilave edilip, yumuşayıncaya kadar, kısık ateşte pişirilir. Kıyılmış limon otu ile kişniş eklenerek, ateşten alınır. İstenilen şekilde süslenen çorba, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.    
- Tom Yum Çorbası -
- Tom Yum Çorbası -
- Tom Yum Çorbası -
                                                                                                                               

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder