19 Ocak 2015 Pazartesi
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KAVRULMADAN PİŞİRİLEN PRATİK BİBER ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane büyük boy soğan, 5 diş sarımsak, 3 tane çerliston biber, 3 tane kapya ( salçalık ) biber, 3 tane domates, 2 su bardağı hindi suyu, 4 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, yeterli miktarda karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 su bardağı sarımsaklı yoğurt, birkaç sap maydanoz veya dereotu ( taze fesleğen veya nane de olabilir ) HAZIRLANIŞI : Kuru soğan ile sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra iri iri doğranır ve çorba tenceresine koyulur. Çerliston ve kapya biberler de, yıkanıp kurulandıktan sonra sap ile tohumları çıkarılır ve iri iri doğranarak, çorba tenceresine koyulur. Domatesler yıkanıp kurulandıktan sonra kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkarılır. İri iri doğranır ve çorba tenceresine koyulur. Hindi suyu, içme suyu ve zeytinyağı ilave edilir. Karabiber ile tuz serpiştirilir. Orta hararetli ateşte, malzemeler yumuşayıncaya kadar yaklaşık 25 dakika, pişmeye bırakılır. Malzemeler yumuşayınca, çorba tenceresi ateşten alınır. Çorba Tenceresinin içindeki malzemeler, el blenderinden geçirilir. Çorba tenceresi, tekrar ateşe koyulur ve çorba kıvam alıncaya kadar, kısık ateşte 1-2 taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, porselen veya cam servis kabına boşaltılır. ÜZERİNE ; Çırpılmış sarımsaklı yoğurt yayılır. İnce kıyılmış maydanoz, dereotu, fesleğen veya nane serpiştirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder