13 Ocak 2015 Salı

MİSİ ROTİ - GELENEKSEL HİNT EKMEĞİ -

 MALZEMELER :  1 tane ufak doğranmış kuru soğan ( 10 gr. ), 200 gr. nohut unu, küçük bir parça ufak doğranmış  taze zencefil ( 5 gr. ), 1 veya yarım acı süs biber, ince kıyılmış taze kişniş ( 2 gr. ), havanda dövülmüş kişniş tohumu ( 2 gr. ), toz kırmızı biber ( 2 gr. ), 1 çorba kaşığı sadeyağ- karifiye tereyağı ( 20 gr. ), 125 ml. su, 1gr. tuz   HAZIRLANIŞI :  Nohut unu bir kap içine elenir. Ortası, çukurlaştırılır. Tüm malzemeler, bu çukurun içine koyularak, karıştırılır ve yoğrularak, yumuşak ve pürüzsüz bir hamur elde edilir. Hamur, toplar halinde parçalara bölünerek, yuvarlanır. Üzerine, temiz bir bez örtülerek, 30 dakika dinlendirilir. Dinlenen hamur, bir merdane yardımı ile daireler  şeklinde açılır. Yapışmaz tava ısıtılır ve hazırlanan ekmekler, arkalı önlü pişirilir.   Afiyet olsun.      ** BİLGİ ; * Misi Roti ekmeğinin orjinali, tandırda pişirilmiş olanıdır. * Misi Roti ekmeği, Hindistan ' da Dal Makhani ve Murg Tikka Makhani gibi sulu Hint yemeklerinin yanında, yemeğin suyuna bandırılarak, yenilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder