Sevgi ' nin Spesyal Çorbası - Dereotlu Kremalı Süzme Karnabahar Çorbası - Sevgi ' nin Spesyal Çorbası - Dereotlu Kremalı Süzme Karnabahar Çorbası - |
20 Ocak 2015 Salı
SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - DEREOTLU KREMALI SÜZME KARNABAHAR ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -
MALZEMELER : 1 tane küçük boy kuru soğan, 3 diş sarımsak, 1 küçük boy karnabahar, 4 su bardağı tavuk suyu veya içme suyu, 1 tatlı kaşığı tereyağı, yarım çorba kaşığı un, 1 tatlı kaşığı krema, 1 tatlı kaşığı süzme yoğurt, 3-4 sap dereotu, 1-2 tutam Hint cevizi rendesi, 1 tutam toz karabiber, yarım çay kaşığı toz zerdeçal, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN; 1 çay kaşığı toz karabiber, toz zerdeçal ile haşlanmış birkaç minik karnabahar çiçeği HAZIRLANIŞI : Karnabahar, bol su ile yıkanıp temizlendikten sonra karnabahar çiçekleri küçük parçalara ayrılır. Birkaç karnabahar çiçeği, çorbanın üstünü süslemek için ayrılır. Körpe yaprak ve sapları ile birlikte tuzlu suda bekletilir. Kuru soğan ile sarımsakların kabukları soyulur. İri parçalar halinde doğranır. Tereyağı, çorba tenceresine koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Doğranmış kuru soğan ile sarımsaklar ilave edilir. Karıştırılarak hafifçe kavrulur. Karnabahar çiçekleri ilave edilir. 1-2 karıştırılır. Tavuk suyu veya içme suyu ilave edilir. Hint cevizi rendesi ile karabiber serpilir. Karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılır. Ateş kısılarak, malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Krema ile süzme yoğurt, pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar, blenderden geçirilir. Malzemeler yumuşayınca, çorba tenceresi ateşten alınır. Blenderden geçirilerek, püre kıvamına getirilir. Çorba tenceresi, kısık ateşe koyulur. Blenderden geçirilmiş olan krema süzme yoğurt karışımı ilave edilerek, karıştırılır. Bir taşım kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış dereotu ilave edilerek, karıştırılır. Çorbanın üstünü süslemek için ayrılan, karnabahar çiçekleri minik parçalara ayrılır. Küçük bir tencereye koyulur. Zerdeçal tozu ve su ilave edilerek, orta hararetli ateşte hafif diri kıvamda haşlanır. Haşlanınca, ateşten alınır. Hazırlanan çorba, çorba tabaklarına bölüştürülür. ÜSTÜ İÇİN; Zerdeçal ile haşlanan minik karnabahar çiçekleri, kaşık ile alınarak, tabaklardaki çorbanın üzerine paylaştırılır. Karabiber serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
Kaydol:
Kayıt Yorumları (Atom)
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder