4 Ocak 2015 Pazar

UN ÇORBASI - GAZİANTEP MUTFAĞI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Gaziantep un çorbası -
   MALZEMELER :  5 çorba kaşığı un, 7 su bardağı et suyu veya içme suyu, 1 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı,  yeterli miktarda karabiber ile tuz  ÜZERİ İÇİN ; Yarım çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı, yeterli miktarda toz kırmızı biber   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, 1 çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağı koyularak, orta hararetli ateşte eritilir. Un ilave edilir. Un, rengi dönünceye kadar, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, kavrulur. Kavrulunca, çorba tenceresi ateşten alınır. Kavrulan unun ilk sıcaklığı geçinceye kadar beklendikten sonra tencereye, su ile tuz ilave edilir. Çorba tenceresi, tekrar orta hararetli ateşe koyulur ve çorba, sürekli karıştırılarak, pişirilir. Çorba pişince, tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. ÜZERİ İÇİN ; Kırmızı toz biber, yarım çorba kaşığı sadeyağ veya tereyağında  kavrularak, çorbanın üzerine dökülür. Karabiber serpilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                      
- Gaziantep un çorbası -
- Gaziantep un çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder