|
- Ev yapımı yoğurtlu lavaş ekmeği - |
** MALZEMELER : 1 su bardağı tam buğday unu, 1 su bardağı yoğurt, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 tatlı kaşığı kabartma tozu, yarım tatlı kaşığı tuz HAZIRLANIŞI : Un, kabartma tozu ve tuz eleğe koyularak, cam yoğurma kabına elenir. Yoğurt ilave edilerek, yoğrulur. Gerekirse, un ilavesi yapılır. İyice yoğrulan hamurun üzeri nemli bir bez ile örtülerek, buzdolabına koyulur ve en az 1 saat buzdolabında bekletilir. Hamur, 6 eşit parçaya bölünür ve hafifçe unlanmış hamur tahtasında, merdane ile hafifçe açılır. Yapışmaz yüzeyli tavaya biraz yağ sürülür ve her ekmek birer birer, arkalı önlü kızarıncaya kadar pişirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
- Ev yapımı yoğurtlu lavaş ekmeği - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder