18 Ocak 2015 Pazar

SEVGİ ' NİN ÇORBA YANI EKMEKLERİ - OTLU EKMEK - ( 6 kişilik ) - Soğuk Servis -


- Otlu Ekmek -
   * MALZEMELER :  4 su bardağı un, yarım su bardağı taze ot karışımı ( maydanoz, dereotu, fesleğen, kekik, biberiye ) 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı toz şeker, 1 su bardağı ılık süt, 2 paket instant ( kuru ) maya, 4 tane yumurta, 1 tatlı kaşığı tuz   ÜZERİ İÇİN ; 1 yumurta, 1 çorba kaşığı süt, maydanoz yaprakları   HAZIRLANIŞI :  Cam yoğurma kabına yumurtalar kırılır ve tuz ilave edilerek, mikserle 5 dakika çırpılır. Tereyağı, toz şeker, süt, un ve maya ilave edilerek, karıştırılır. İyice yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış ot karışımı ilave edilip, karıştırıldıktan sonra üzeri, nemli bir bez ile örtülerek, 2 saat mayalanmaya bırakılır. 2 saat sonra, hamurdan parçalar kopartılarak, yağlanmış muffin kaplarına koyulur. Üzerleri  örtülerek, 45 dakika daha bekletilir. Yumurta ile süt, cam kap içinde çırpılır ve hamurların üzerine, yumurta fırçası ile sürülür. Her bir muffinin üzerine, maydanoz yaprağı yapıştırılır. Fırın, 180 C derecede ısıtılır. Fırın ısınınca, muffinler fırına koyulur ve kızarıncaya kadar pişirildikten sonra fırından çıkarılır. Soğumaya bırakılır. Soğuduktan sonra hazırlanan çorbalar eşliğinde sofraya götürülerek, soğuk servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                        
- Otlu Ekmek -
- Otlu Ekmek -
- Otlu Ekmek -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder