MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 4 diş sarımsak, 1 tane büyük boy karnabahar, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 tane büyük boy domates, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 tatlı kaşığı un, 6 su bardağı içme suyu veya hindi suyu, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, yeterli miktarda karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; Birkaç sap dereotu HAZIRLANIŞI : Karnabahar, küçük parçalar halinde çiçeklerine ayrılır. Bol su ile yıkanarak temizlenir. Kalın sap kısmı ve zedelenmiş yaprakları çıkarılır. Kuru soğan ile sarımsağın kabukları soyulur. Küçük küçük doğranır. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Doğranmış kuru soğan ile sarımsaklar ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, kavrulur. Kırmızı pul biber, karabiber ve tuz ilave edilir. Domates ve biber salçaları da koyularak, kavurmaya devam edilir. Domateslerin kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkartılır. Minik minik doğranarak, tencereye ilave edilir. Un serpiştirilir. Domatesler suyunu salıp çekinceye kadar kavrulduktan sonra karnabahar çiçekleri ilave edilir. 1-2 karıştırıldıktan sonra içme suyu veya hindi suyu koyulur. Karıştırılır ve tencerenin kapağı kapatılarak, malzemeler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Pişen çorba ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Porselen çorbalığa boşaltılır. ÜZERİNE ; Yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış dereotu serpiştirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
Sevgi ' nin Spesyal Çorbası - Domatesli Karnabahar Çorbası - |
|
Sevgi ' nin Spesyal Çorbası - Domatesli Karnabahar Çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder