|
- Kavrulmuş şehriyeli soğuk çorba - |
MALZEMELER : 1 su bardağı tel veya arpa şehriye, 3 su bardağı yoğurt, 4 su bardağı içme suyu, 1 çorba kaşığı un, 1,5 çorba kaşığı zeytinyağı, karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; Yeterli miktarda taze veya kuru nane HAZIRLANIŞI : Çorba tenceresine; yoğurt, un ve su koyularak, çırpma teli ile iyice çırpılır. Karabiber ve tuz serpiştirilir. Kısık ateşte, kaynayıncaya kadar sürekli şimşir kaşık ile karıştırılarak, pişirilir. Kaynamaya başlayınca, ateş biraz arttırılır ve ara sıra karıştırılarak, pişirmeye devam edilir. Tel veya arpa şehriyeler, tava içinde kızdırılan zeytinyağında, renkleri hafifçe koyulaşıncaya kadar karıştırılarak kavrulup, ateşten alınır. Çorba pişmeye yakın, kavrulan şehriyeler ilave edilerek karıştırılır. Ateş kısılır. 1-2 dakika sonra çorba tenceresi ateşten alınır. Çorba, tenceresinde soğumaya bırakılır. Servis yapılacağı zaman ÜZERİNE; Yıkanıp kurulandıktan sonra ince kıyılmış taze fesleğen veya kuru fesleğen serpiştirilir. Afiyet olsun.
|
- Kavrulmuş şehriyeli soğuk çorba - |
|
- Kavrulmuş şehriyeli soğuk çorba - |
|
- Kavrulmuş şehriyeli soğuk çorba - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder