28 Ocak 2015 Çarşamba

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - ENGİNAR SULU PORTAKAL ÇORBASI - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

Sevgi ' nin spesyal çorbası - Enginar sulu portakal çorbası -
 MALZEMELER :  3 su bardağı sıkılmış portakal suyu, yarım portakalın kabuğu, 1 su bardağı enginar  suyu, 1,5 çorba kaşığı buğday unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1-2 tutam karabiber, yarım çay kaşığı tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 dal taze soğanın yeşil kısımları, 1 çorba kaşığı krema, 1 tatlı kaşığı acısı çıkarılmış portakal kabuğu rendesi   HAZIRLANIŞI ;  Portakallar yıkanıp kurulandıktan sonra enlemesine kesilerek, portakal sıkacağı ile suları sıkılır. Yarım portakalın kabuğu, acısının çıkması için ılık suya koyulur ve ara sıra suyu değiştirilerek, bekletilir. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, eritilir. Un ilave edilir ve şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak rengi hafifçe koyulaşıncaya kadar  kavrulur. Kavrulunca, enginar  suyu ilave edilir. Karabiber ve tuz serpilir. Tel çırpıcı ile kaynayıncaya kadar karıştırılarak, pişirilir. Kaynayınca, portakal suyu ilave edilir. Çorba kıvam alıncaya kadar ara sıra karıştırılarak, kısık ateşte pişirilir. Acısı çıkarılmış portakal kabuğu rendesi ilave edilir. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Porselen servis kabına boşaltılır. ÜZERİ İÇİN ;  Taze soğanın yeşil kısımları yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranır ve acısı çıkarılmış portakal kabuğu rendesi ile birlikte, çorbanın üzerine serpiştirilir. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.   Afiyet olsun.                                                                                                                                                                                                              
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Enginar sulu portakal çorbası -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder