MALZEMELER : 1 tane kuru soğan, 3 tane enginar kalbi, 1 tane havuç, 3 su bardağı içme suyu, 1 su bardağı et suyu, 1 çorba kaşığı buğday unu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane limon, 1-2 sap dereotu, 1 tane kesme şeker, yeterli miktarda karabiber ve tuz ÜZERİ İÇİN ; 1 sap dereotu HAZIRLANIŞI : Enginar kalpleri yıkanır ve limon sıkılmış suda bekletilir. Kuru soğanın kabukları soyulur ve küçük küçük çentilir. Havucun üzeri, bıçak ile kazınır. Küçük küçük doğranır. Yıkandıktan sonra enginar kalplerinin içinde bulunduğu, limonlu suya koyulur. Çorba tenceresine, zeytinyağı koyulur ve orta hararetli ateşte ısıtılır. Isınınca, çentilmiş kuru soğanlar ilave edilir. Şimşir kaşık ile karıştırılarak, sararıncaya kadar kavrulur. Doğranmış havuçlar ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Karabiber, tuz ve kesme şeker ilave edilir. Havuçlar diriliğini biraz kaybedince, irice doğranmış enginar kalpleri ilave edilir. Üzerine buğday unu serpiştirilir. 1-2 karıştırıldıktan sonra et suyu ile içme suyu ilave edilir. Dereotu yıkanır ve ince ince kıyılarak, çorba tenceresine koyulur. Karıştırıldıktan sonra tencerenin kapağı kapatılır ve malzemeler pişinceye kadar kaynatılır. Malzemeler yumuşayınca, çorba tenceresi ateşten alınır. Çorba, el blenderinden geçirilerek, ezilir. Çorba tenceresi tekrar ateşe koyulur. Bir taşım kaynatılır. Çorba, kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilerek, ayarlanır. Hazırlanan çorba, servis kabına boşaltılır. ÜZERİ ; Yıkanıp kurulandıktan sonra minik minik kopartılmış dereotu yaprakları ile süslenir ve sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.
|
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Et sulu havuçlu enginar kalbi çorbası - |
|
Sevgi ' nin spesyal çorbası - Et sulu havuçlu enginar kalbi çorbası - |
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder