11 Şubat 2012 Cumartesi

ANTALYA USULÜ TARHANA ÇORBASI - Et Sulu, Kuru Bakliyatlı, Tarhanalı Çorba - ( 4 kişilik ) Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  1 çorba kepçesi yöre tarhanası, 4 su bardağı et suyu 1 su bardağı su, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 1 çay bardağı haşlanmış yeşil mercimek, 1 tatlı kaşığı domates salçası, 1 çay kaşığı biber salçası, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığından az  tereyağı, 1- 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı limon suyu, 1 çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz    HAZIRLANIŞI : Yöreye özgü toz  tarhana, derince bir kasede, su ile ıslatılır, karıştırılarak ezilir. Tencereye, et suyu koyularak, orta hararetli  ateşe oturtulur. İçine, ezilen tarhana, az su ile karıştırılarak, ezilmiş salçalar, sarımsaklar koyularak, kaynayıncaya kadar, tahta kaşık ile sürekli olarak karıştırılır. Kaynayınca içine, haşlanmış nohut, haşlanmış mercimek, tereyağı, zeytinyağı, limon suyu ve yeterli miktarda tuz ilave edilir. Kaynatılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Üzerine, az  tereyağında kavrulmuş, ince kıyılmış sarımsaklar dökülerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    * Yöresel Antalya Tarhanası ' nın, (yaz mevsiminde) hazırlanışı, bloğumda bulunmaktadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder