2 Şubat 2012 Perşembe

MİNESTRONE ÇORBASI - Et Sulu, Kuru Bakliyatlı, Hamurlu, Sebzeli, Peynirli, Otlu Çorba - ( 8 -10 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  8 su bardağı et suyu, 2 çorba kaşığı tereyağı, 1 tane kuru soğan, 1 su bardağı kuru fasulye, 6 yaprak lahana, 1 sap pırasa, 1 çorba kaşığı domates salçası, 1 kase çok küçük kesme makarna, 1 demet maydanoz, 3 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı kıyılmış kereviz yaprağı, 1 kase gravyer peyniri rendesi, 2 tane karanfil, yarım çay kaşığından az karabiber, 1 çay kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI : Tencereye, tereyağı koyulup, ısıtılır. İçine, ince doğranmış kuru soğan, kereviz yaprakları ve sarımsaklar koyulur. 5 dakika kadar kavrulur. Et suyu, bir kaşık suda ezilmiş salça, tuz ve karabiber koyularak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, yumuşayıncaya kadar kaynatılıp, blenderden geçirilerek, püre haline getirilmiş kuru fasulyeler ilave edilir. Haşlanıp, suyu dökülmüş ve ufak ufak doğranmış lahana yaprakları ile üstündeki bir sıra kabuğu soyulmuş, küçük küçük doğranmış pırasa, ince kıyılmış maydanoz, çok küçük kesme makarna ve karanfiller ilave edilir. Kapağı kapatılarak, sebze ve makarnalar yumuşayıncaya kadar, yaklaşık yarım saat pişirilir. Pişince ateşten alınarak, kaselere pay edilir. Rendelenmiş gravyer peyniri eşliğinde, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    * Kış mevsiminin soğuk kış günlerinde, hastalıklara karşı, vücudumuzun direncini arttırmak için, et sulu, sebzeli, kuru  baklagilli, tahıllı, balıklı sıcak çorbaları sofralarımızdan eksik etmemeliyiz. Çorbalar, sindirim sistemimizi düzenlerler. Sağlıklı bir kış mevsimi geçirmemize yardımcı olurlar. İçimizi ısıtan, sıcak sohbetli, sıcak çorbalar dileği ile...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder