21 Şubat 2012 Salı

KÖFTELİ ÇORBA ( İzmir ) - Etli, Tahıllı, Terbiyeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  250 gr. yağsız kıyma, 1 çay bardağı pirinç, 2 çorba kaşığı un   TERBİYESİ İÇİN ;  1 tane yumurta ( akı ve sarısı ayrılır), 1 çorba kaşığı tereyağı veya 4 çorba kaşığı sıvı yağ, yeterli miktarda su veya et suyu, yarım limonun suyu, karabiber, 1 tatlı kaşığı kuru nane, 3-4 yemek kaşığı un ( köftelerin dışını bulamak için ), yeterli miktarda tuz    HAZIRLANIŞI :  Bir kaban içine; kıyma, nane, tuz, karabiber, pirinç, yumurta akı koyularak, iyice yoğrulur. Bilye büyüklüğünde küçük köfteler hazırlanır. Bir tepsiye un serpilir. Üzerine, hazırlanan köfteler koyulur ve tepsi sallanarak, köftelerin una bulanması sağlanır. Tencereye, su veya et suyu koyulur. Kaynatılır. Kaynayınca, içine köfteler ilave edilir ve ateş kısılarak, kısık ateşte, köfteler yumuşayıncaya kadar pişirilir. Un, çok az su ile karıştırılarak, topaksız hale getirilir ve tencereye ilave edilir. Yumurta sarısı ve limon suyu karıştırılarak, çorbaya yavaşça ve sürekli olarak karıştırılarak, ilave edilir. Çorbanın tuzu ayarlanır. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır ve sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.     * GÜZEL SÖZLER :  Düşünce hürriyeti, ruhun hayatıdır.  - Voltaire -     * Hürriyet verilmez, alınır.  - Robeespierre -     * Hayatta en hakiki mürşit ilimdir.  - M. Kemal ATATÜRK

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder