24 Şubat 2012 Cuma

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - TARHANALI, SALÇALI MANTAR ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  300 gr. kültür mantarı, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 tane kırmızı soğan, 1 çay bardağı süt, 1 tane limon, 3 çorba kaşığı tarhana, 1 tatlı kaşığı biber salçası, 1 çorba kaşığı domates salçası, 2 su bardağı et suyu, 3,5 su bardağı içme suyu, 1 tane defne yaprağı, yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı pul biber, yeterli miktarda tuz ÜZERİ İÇİN;  3 tane taze soğanın yeşil kısmı, 1 çay kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı kekik   HAZIRLANIŞI : Mantarların alt kısımlarından, yarım cm. kesilir. Akan suda iyice yıkanarak, içine limon sıkılmış suya koyulurlar. İnce ince doğranarak, limonlu suda bekletilirler. ( kararmamaları için ) Kırmızı soğanların kabukları soyulur. Yıkanır ve kurulanırlar. İnce ince kıyılırlar. Tencerede yağlar eritilir. Kırmızı soğanlar, yarım çay kaşığı tuz, karabiber ve kırmızı pul biber, defne yaprağı koyularak, orta hararetli ateşte, tahta kaşık ile sürekli karıştırılarak, kavrulurlar. Tarhana serpiştirilir. 5 dakika daha kavrulur. Mantarlar ile salçalar ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Mantarlar, suyunu salıp çekinceye kadar pişirilir. Süt, et suyu ve içme suyu, tencereye boşaltılır. Karıştırılarak, kaynamaya bırakılır. Ara sıra karıştırılır. Çorba kıvam alınca, ateşten alınır. Büyük çorba servis kasesine boşaltılır. Üzeri; taze soğanın, ince kıyılmış yeşil kısımları, kimyon ve kekik ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.       * GÜZEL SÖZLER :  En büyük hata, hata diye bir şey tanımamaktır.  - T. Caryle -   * BİLGİ : Çalışmayı zevk haline getirmek gerekir. Eğitim hayatında veya iş hayatında, çalışmayı bir yük olarak gören kişiler, asla gerçek başarıya ulaşamazlar. Hayatta, büyük eserler vermiş kişilerin hepsi çalışma zevkine ermiş kimselerdir. İş sevilerek yapılırsa, başarı şansı çok artar. - Anonim -    * Haksız başarı, başarı değildir.  - Anonim -       

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder