21 Şubat 2012 Salı

YOĞURTLU ÇORBA ( İzmir ) - Et Sulu, Tahıllı, Terbiyeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 çay bardağı buğday, 3 çorba kaşığı pirinç, 1 su bardağı et suyu, yeterli miktarda su ve tuz   TERBİYESİ İÇİN ;  1 kase yoğurt, 1 tane limon, 1 yumurta, 2 çorba kaşığı un   ÜZERİ İÇİN ;  1 tutam maydanoz, 4 tane taze soğan, 1 çay kaşığı tuz   HAZIRLANIŞI :  Buğday ve pirinç, yıkandıktan sonra ayrı ayrı kaplarda haşlanır. Haşlandıktan sonra aynı tencereye koyularak, birlrştirilir. Et suyu ve içme suyu eklenir. Orta hararetli ateşte kaynamaya bırakılır. Terbiyesi için; yoğur, yumurta ve un, bir kap içerisine koyularak, iyice çırpılır. Tenceredeki sudan da bir kepçe ilave edilerek, çırpmaya devam edilir. Bu şekilde ılındırılan çorba terbiyesi, yavaş yavaş çorbaya ilave edilirken, çorba sürekli olarak karıştırılır. Bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır ve büyük porselen çorba servislik kasesine boşaltılır. Üzerine; Az tereyağında kavrulmuş, bir tutam maydanoz ile taze soğan ilave edilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.      * GÜZEL SÖZLER :  Hak sahibinin konuşmaya hakkı vardır.  - Hadis -   * İnsan, gözleri kapalı olduğu zaman da görebilir.  - Coloridge -    * Yaş da sevgi gibidir; saklanamaz.  - T. Dekker -     * Soysuz güzellik, kokusuz menekşe gibidir.  - Seneca -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder