11 Şubat 2012 Cumartesi

ŞİLOFTA ÇORBASI ( LOĞUSA ÇORBASI ) - Antalya - - Hamurlu, Şekerli, Kuru Yemişli, Tarçınlı Çorba - Sıcak Çorba -

  Bu çorba; Antalya ' da, loğusa kadınlar için pişirilen bir çorbadır. Un, su, tuz ile bir hamur yoğrulur. Üzeri nemli bir bez ile örtülerek, yarım saat dinlendirilir. Hamur, oklava ile incecik açılır. Erişte gibi kesilir. Tencerede, su kaynatılır. Kaynayınca, içine bu hamur parçaları koyularak, haşlanır. ( haşlanırken, hamurların birbirine yapışmaması için, suya 1 çay kaşığı zeytinyağı ilave edilir ) Çorba kıvam alınca, içine toz şeker ilave edilir, karıştırılır  ve bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. Çorba kasesine koyulan çorbanın üzerine, tarçınlı kızgın yağ dökülür. Çorbanın üzeri, dövülmüş ceviz ve badem ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.     * Antalya ' da bu çorbanın, annenin sütünü arttırdığına inanılır. Şilofta Çorbası, sadece  Antalya ' da değil, Antalya yöresinde de pişirilen, geleneksel bir çorbadır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder