20 Şubat 2012 Pazartesi

BAYAT EKMEK ÇORBASI - Tavuk Sulu, Unlu, Kuruyemişli, Bayat Ekmekli Çorba - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  7 dilim bayat ekmek, 1 çorba kaşığı un, 1 çorba kaşığı salça, 2 çorba kaşığı ceviz içi, 4 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 su bardağı tavuk suyu, 4 su bardağı su, 1 tane defne yaprağı, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1 çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı toz biber, 1 çay kaşığı kekik, 3 çorba kaşığı kaşar peyniri rendesi  HAZIRLANIŞI :  Bayat ekmekler, küp küp doğranır veya el ile küçük parçalar halinde koparılır. Tencerede, zeytinyağı ısıtılır. Ekmekler ilave edilerek, kızartılır. Un, ilave edilerek kavrulur. Kabaca dövülmüş cevizler ve salça da ilave edilerek, karıştırılır. Defne yaprağı, tavuk suyu ve su ilave edilerek, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, tuzu ayarlanır. Ateşten alınan çorba, büyük servis kasesine boşaltılır. Üzeri; karabiber, toz kırmızı biber, kekik ve kaşar peyniri rendesi ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.   * BİLGİ :  - Ormanları Korumak -   Yetişkin bir kayın ağacı, terleme yoluyla atmosfere bir günde yarım ton su vermektedir. Bir kayın ormanı için bu miktar milyonlarca tona ulaşmaktadır. Orman keserken, kaybı unutmamalı.    * GÜZEL SÖZLER :  Soysuz güzellik, kokusuz menekşe gibidir.  - Seneca -   * Kendini sağlam bilen hastanın tedavisi olmaz.  - Eddy Fuller -   * Eti tadan köpek, artık kuru ekmeğe dönmez. - A. Haşim -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder