6 Şubat 2012 Pazartesi

TERE ÇORBASI ( İzmir ) - Ot Çorbası - - Tavuk Sulu, Kremalı, Unlu, Sütlü Ot Çorbası - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  6 su bardağı tavuk suyu, 1 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta, 1 tane limon, 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çay bardağı krema ( süzme yoğurt da olabilir ), 1 demet tere, yarım çay kaşığı karabiber, 1 tane kesme şeker, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Çukur bir kapta, un, yumurta, limon suyu iyice çırpılır. Tencerede, tavuk suyu kaynatılır. Hazırlanan karışım, yavaş yavaş ve sürekli karıştırılarak, tencereye ilave edilip, yedirilir. Karabiber ve kesme şeker koyulur. Tereler, iyice yıkanır, suları süzdürülür. Terelere, süt ilave edilip, blenderden geçirilerek, püre haline getirilir. Kaynamakta olan tencereye ilave edilerek, karıştırılır. Krema, tereyağı, tuz bir kapta çırpılır.Çorbaya ilave edilir. Çorba, bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    * Otları; kullanmadan önce, içinde bol suyun bulunduğu bir kapta, yarım saat bekletmeli, sonra iyice yıkamalıyız. Son yıkama suyuna, sirke ilave etmeliyiz. Otların, çamur ve mikroplardan iyice temizlenebilmeleri  için, bir çok defa yıkanmaları gerekir. Mümkünse, akan suyun altında, tek tek ve  itinalı bir şekilde yıkamalıdırlar. Kullanacağımız otların, taze olmalarına dikkat etmeliyiz. Uygun yer ve koşullarda yetiştirilmiş olmaları da önemlidir. Süt ve karabiber, ot ile yapılan çorbalara ve yiyeceklere ayrı bir  lezzet katarlar.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder