6 Şubat 2012 Pazartesi

ISIRGAN OTU ÇORBASI ( Giresun ) - Kremalı, Sütlü, Unlu, Peynirli, Ot Çorbası - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER : 300 gr. ısırgan otu, 1 tane kuru soğan, 1 çorba kaşığı fındıkyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 tane yumurta sarısı, 2 yemek kaşığı krema veya süzme yoğurt, 4 su bardağı süt, 2 su bardağı su, 1 kase kaşar peyniri rendesi, yarım çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Soğanın kabukları soyulur. Yıkanır ve küçük küçük doğranır. Tencerede, yağ ısıtılır. Soğanlar ilave edilerek, sürekli karıştırılarak, kavrulur. Un eklenerek, kavurmaya devam edilir. Su ve tuz da ilave edilerek, bir, iki dakika karıştırılır. İyice yıkanıp temizlendikten sonra ince ince doğranmış, ısırgan otları koyulur ve 15 dakika kadar kaynatılır. Süt konur. Çorba, bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınır. Yumurta sarısı ile krema veya süzme yoğurt çırpılır. Çorbalar, çorba tabaklarına veya kaselerine paylaştırılır. Üzerine hazırlanan karışımdan ilave edilir. İstenirse, kaşar peyniri rendesi de serpiştirilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.     *  Büyük başarıların sahipleri, küçük işleri titizlikle yapabilme sabrını, gösteren kişilerdir.  - Schiller -

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder