28 Şubat 2012 Salı

KREMALI LİMON ÇORBASI - Et sulu, Kremalı, Otlu, Sebzeli, Unlu, Limonlu Çorba - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane limon, 1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 1 çorba kaşığı un, 5 dal taze nane, 1 yemek kaşığı tereyağı, 4 su bardağı et suyu, 1 su bardağı süt kreması, yarım çay kaşığı karabiber, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI : Soğanın kabukları soyulur. Yıkanır ve ince ince çentilir. Sarımsağın kabukları soyulur ve ince ince doğranır.Tencereye tereyağı koyularak, eritilir. Soğan ve sarımsaklar ilave edilerek, orta hararetli ateşte kavrulur. Un eklenir ve karıştırılarak, kavurmaya devam edilir. Un pembeleşince, üzerine et suyu boşaltılır ve kaynamaya bırakılır. Limon yıkanır ve kurulanır, kabukları rendelenir, suyu sıkılır ve çorbaya ilave edilir. Karabiber ve yeterli miktarda tuz da koyularak, 15-20 dakika kadar pişirilir ve çorba, ateşten alınır. Süt kreması ilave edilir ve karıştırılır. Büyük servis kasesine boşaltılır. Üzeri; yıkanmış ve ince kıyılmış taze nane yaprakları ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.     ** PÜF NOKTASI :  Kurumaya başlayan hardalı, eski haline döndürmek için; bir miktar limon suyu veya sirke, bir tutam toz şeker ile karıştırılarak, hardala ilave edilir ve iyice karıştırılır. Böylece hardal, bir süre daha tazeliğini korur.    * Lahana, karnabahar, brokoli gibi sebzeleri pişirirken, etrafa yayılan kokuyu önlemek için, tencerenin kapağına, bir dilim ekmek yerleştirilir.   * Suyunu sıktığımız limon kabukları ile çelik eşyalarımızı parlatabiliriz.  * Limon ve portakalları sıkmadan önce bir süre soğuk suda bekletirsek, daha fazla su verirler.   * Kızartma yaparken, yağın sıçrayarak etrafı kirletmemesi için, tavadaki yağın içine, bir tutam tuz atılır.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder