24 Şubat 2012 Cuma

DÜĞÜR ÇORBASI - Et Sulu, Tahıllı, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 * DÜĞÜR = İnce Bulgur     MALZEMELER :  1 su bardağı ince düğür ( ince bulgur ), 1 tane kuru soğan, 1 çorba kaşığı domates salçası, 3 tane sivri biber, 1 çorba kaşığı tereyağı, 6 su bardağı et suyu, 1 çay kaşığı pul biber, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Düğür ( ince bulgur ), yıkanır ve suyu süzdürülür. Tencereye, et suyu koyularak, kaynatılır. İçine, düğürler boşaltılarak, kaynatmaya devam edilir. Kuru soğanın kabukları soyulur. yıkanır ve kurulanarak, ince ince kıyılır. Sivri biberler yıkanır ve tohumları çıkarılarak, ince ince doğranır. Tavada yağ eritilir. İçine; kuru soğanlar ile sivri biberler ilave edilerek, kavrulur. Salça ve pul biber de ilave edilerek, karıştırılarak, kavurmaya devam edilir. Sonra kaynayan çorbaya ilave edilir ve karıştırılır. Çorbanın tuzu ayarlanır. Bir taşım daha kaynatıldıktan sonra ateşten alınan çorba, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.    * İstenirse, nane de ilave edilir.   * GÜZEL SÖZLER :  Bilginin efendisi olmak için, çalışmanın uşağı olmak şarttır. - Balzac -   * Başkalarını bilen kimse bilgili, kendini bilen kimse akıllıdır.  - Lao Tsze -   * Taşı delen, suyun gücü değil, damlaların sürekliliğidir.  - Latin Atasözü -   * Hırs ile mutluluk, birbirlerini hiç görmezler.  - B. Franklin -   * Bencilliğin gözü perdelidir.  - M. Gandhi -   * Öz ağlamayınca, göz ağlamaz.  - Türk Atasözü -   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder