16 Şubat 2012 Perşembe

TAVUKLU BALKABAĞI ÇORBASI - Tavuk Etli, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  3 tane tavuk göğsü, 3 dilim ayıklanmış balkabağı, 6 su bardağı su, 1 tatlı kaşığı portakal veya limon kabuğu rendesi, 1 tane defne yaprağı, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 3 damla portakal veya limon suyu, yarım çay kaşığı taze çekilmiş karabiber, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Tavuk göğsü, defne yaprağı ve baharatlar  tencereye koyularak, pişirilir. Tavuk eti yumuşayınca, ateşten alınıp biraz soğutulduktan sonra bir tabağın içine didilir. Didilen tavuk göğsünün yarısı, üzerini süslemek için ayrılır. Diğer yarısı ise, tekrar tencereye boşaltılır. Üzerine, ayıklanmış, yıkanmış ve küp doğranmış balkabakları ile zeytinyağı ve tuz ilave edilerek, kaynatılır. Kabaklar yumuşayınca, ateşten alınır. Blenderden geçirilerek, ezilir. Tekrar tencereye koyulur ve bir taşım kaynatılarak ateşten alınır. Büyük çorbalığa boşaltılır. Üzerine; portakal veya limon kabuğu rendesi, bir miktar suları koyulur. Didilmiş tavuk göğüs etleri ile süslenerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.      ** PÜF NOKTASI : Sebzeleri pişirirken, renklerinin kaybolmaması için, tencereye 1 tane kesme şeker atılır. Birkaç damla limon suyu da aynı işi görür.   * Çorba ve yemek pişirirken, kavurduğumuz una; et suyu, tavuk suyu, süt, su vb. sıvılar ilave edeceğimiz zaman, sıvıların soğuk olmasına dikkat etmeliyiz. Aksi halde, un topaklaşır.    * Soğan ve sarımsak beraber yenmemelidir. Aksi halde, bağırsaklarda mayalanır ve şiddetli ağrıların oluşmasına sebep olur.     * Bütün bir tavuğu fırına koyup, üzerini en güzel şekilde kızartmak istersek, şu yolu izlemeliyiz. Bir limon, ortadan ikiye kesilir. Yarısı tavuğun üzerine iyice  sürülür. Diğer yarısı ise, tavuğun içine yerleştirilir ve tavuk fırına verilir. Tavuğu fırından çıkardığımızda, nar gibi kızardığını görürüz.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder