2 Şubat 2012 Perşembe

DÜBARİ ÇORBASI ( 8 kişilik ) - Et Sulu, Unlu, Sebzeli, Sütlü Çorba - - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane küçük boy karnabahar, 1 tane küçük boy soğan, 1 tane küçük boy kereviz, 1 sap pırasanın beyaz kısmı, 1 su bardağı süt, 2 kahve fincanı un, 1 çorba kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı su, 1 tane kesme şeker, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Karnabaharlar, küçük çiçek parçacıklarına ayrılarak, iyice yıkanır. Tencereye, su koyularak, kaynatılır. Su kaynayınca, karnabaharlar koyularak, kesme şeker ilavesi ile 20 dakika kadar haşlanır. Tencereden çıkarılarak, soğuk sudan geçirilir. Bir kaç küçük parça, çorba süslemesi için, bir tabağa ayrılır. Tencerede, yağ kızdırılır. İnce doğranmış soğan, kerevizler ve pırasalar, hafifçe kavrulur. Haşlanan,  çorbalık karnabaharlar ve et suyu ilave edilerek, kaynatılır. Başka bir kapta, un ile süt karıştırılarak, un iyice ezilir. Kaynamakta olan çorba suyuna ilave edilerek, karıştırmak suğreti ile yedirilir. Sebzeler yumuşayıncaya kadar kaynatıldıktan sonra ateşten alınır. El blenderinden geçirilir. Tekrar ateşe koyularak, bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Üzerine, süsleme olarak ayrılan küçük karnabahar çiçekçikleri yerleştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder