28 Şubat 2012 Salı

SÜT KREMALI ISPANAK ÇORBASI - Et sulu, Etli, Süt Kremalı, Peynirli, Unlu, Sebzeli Çorba - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  250 gr. kemikli kuzu eti, 1 tane kuru soğan, 500 gr. ıspanak, 10 su bardağı su, 1 çorba kaşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı un, 1 su bardağı süt kreması, 1 çay bardağı lor peyniri, yarım çay kaşığı karabiber, 1 defne yaprağı, 1 tutam kırmızı toz biber, ceviz büyüklüğünde taze zencefil, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Et yıkanır ve tencereye koyulur. Üzerine, su boşaltılır. Defne yaprağı, karabiber, kırmızı toz biber, taze zencefil ilave edilir. Kuru soğanın kabukları soyulur ve tencereye atılır. Etler yumuşayıncaya kadar, orta hararetli ateşte kaynatılır. Yüzeyindeki köpükler, kevgir ile çıkarılarak, atılır. Ispanaklar, ayıklanır. Bol su ile iyice yıkanır ve blenderden geçirilerek, püre haline getirilir. Pişen et, kevgir ile tencereden çıkartılarak, tabağa koyulur ve soğuduktan sonra kemiklerinden ayıklanarak, tel tel didiklenir. Tereyağı tencerede eritilir. Un ilave edilerek, kavrulur. Un pembeleşince, eti pişirdiğimiz su ( et suyu ), didiklenen et, ıspanak ve tuz ilave edilerek, pişirilir. Süt kreması, bir kasede iyice çırpılır ve çorbaya yavaş yavaş ilave edilirken, çorba; sürekli karıştırılır. Bir taşım daha kaynatılarak, ateşten alınan çorba, büyük servis kasesine boşaltılır ve üzerine; ufalanmış lor peyniri serpiştirilerek, sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.     ** PÜF NOKTASI :  Peyniri kesmeden önce, bıçağı soğuk suya tutarsak, peyniri daha kolay keseriz. Bıçağımız da daha kolay temizlenir.   * Bayat ekmekleri, küp küp kestikten sonra tavada veya fırında kızartıp, kapaklı cam bir kavonoza koyarak, buzdolabında uzun süre saklayabiliriz. Bu ekmekleri, tabağımızdaki çorbaya ilave ederek, değerlendirebiliriz.   * Bayatlamış ekmeklerimizin üzerine su serpiştirdikten sonra folyo kağıdına sarıp, 5-10 dakika fırında ısıtırsak, taptaze olduklarını görürüz.   * Meyveların arasına, herhangi bir tür yaprak yerleştirilirse, meyveler uzun süre taze kalır.  * Lahana pişirirken içine, lahananın pişme suyuna, elma kabuğu atılırsa, lahananın kokusu yok olur ve lahananın hazmını kolaylaştırır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder