15 Şubat 2012 Çarşamba

CİMCİKLİ HAMUR ÇORBASI - Hamurlu, Yoğurtlu, Yumurtalı Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1  kase un, 2+1 tane yumurta, 2 kase yoğurt, 3 diş ezilmiş sarımsak, 1 + 1 tatlı kaşığı tereyağı veya 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 6 su bardağı su, 1 tutam karabiber, yeterli miktarda tuz  HAZIRLANIŞI :  Un, 2 tane yumurta ve tuz ilavesi ile yavaş yavaş su ilave edilerek, mantı hamuru gibi hamur yoğrulur. Oklava ile 1 mm. kalınlığında, yufka açılır. Yufka, 2 cm. ' lik kareler şeklinde kesilir. Bu karelerin, çapraz uçlarından tutulur ve  içe doğru sıkılarak fiyonk şekli verilir. Tencerede kaynayan, 1 litre ( 6 su bardağı ) suya, biraz tuz atılır ve hazırlanan fiyonklar ilave edilir. Fiyonk hamurlarının haşlanırken birbirlerine yapışmaması için, haşlama suyunun içine az yağ ilave edilir. Tahta kaşık ile karıştırılarak, pişirilir. Hamurlar pişince, ateşten alınır ve 10 dakika dinlendirilir. Yoğurt ile sarımsak çırpılır. Çorba, hızlı hızlı karıştırılırken, sarımsaklı yoğurt yavaş yavaş ilave edilir. Eritilmiş 1 tatlı kaşığı tereyağında, 1 yumurta çırpılır ve aynı şekilde çorbaya ilave edilir. Sos tavasında, 1 tatlı kaşığı tereyağı eritilir. Salça ve pul biber kızdırılıp, çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır. Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder