3 Şubat 2013 Pazar

ARAP ÇORBASI ( 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -

MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, 2 su bardağı kırmızı mercimek, yarım su bardağı pirinç, 1 çay bardağı haşlanmış nohut, 1 çay bardağı sıvı yağ, 10 su bardağı su, 1 limonun suyu, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  5-6 tane sarımsak, 1 çorba kaşığı kuru nane   HAZIRLANIŞI :  Kırmızı mercimek ve pirinç, bol su ile yıkanıp, suyu süzdürülür. Çorba tenceresine koyulur, tuz ilave edilir. Üzerine, su boşaltılır. Kaynamaya bırakılır. Kaynarken, yüzeyindeki köpükler, kevgir ile toplanarak atılır. Kaynayınca, haşlanmış nohutlar ilave edilir. Bir taşım kaynatılır ve ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse, tuz ilavesi yapılır. Limonun suyu sıkılarak, çorbaya ilave edilir.   ÜZERİ İÇİN ;  Sarımsakların kabukları soyulur. Bir tutam tuz ile tahta havanda dövülür. Tavada, yağ ile dövülmüş sarımsaklar kavrulur. Kuru nane ilave edilerek, karıştırılır ve pişen çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder