3 Şubat 2013 Pazar

DOMATESLİ KIRMIZI MERCİMEK ÇORBASI - TUNUS - ( 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, 5 diş sarımsak, 1 su bardağı kırmızı mercimek, 2 tane domates, 7 su bardağı su, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 2 tane limonun suyu, 2 tane defne yaprağı, 1 tatlı kaşığı tarçın, 1 tatlı kaşığı kimyon, 1 çay kaşığı zerdeçal, 1 çay kaşığı kişniş, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  Taze kişniş    HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur, yıkanır. Küçük küçük doğranır. Sarımsakların kabukları soyulur, küçük küçük doğranır.  Çorba tenceresinde zeytinyağı ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar, sarımsaklar, az bir miktar tuz ve defne yaprakları  ilave edilerek, kuru soğanlar sararıncaya kadar yaklaşık, 3-4 dakika kavrulur. Yıkanmış, kabukları soyulup, çekirdekleri çıkarıldıktan sonra küçük küçük doğranmış domatesler, ilave edilir. Ayrı yerde, kırmızı mercimekler iyice yıkanır. Suyu süzülür ve üzerini 3 parmak geçecek kadar su ile haşlanır. Haşlanırken, yüzeyinde biriken köpükler kevgir ile toplanarak, atılır. Haşlanıp yumuşayan, kırmızı mercimekler, soğanlı çorba tenceresine ilave edilir. Su, zerdeçal koyularak, kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, tarçın, kimyon, kişniş ilave edilir. Çorba, bir taşım kaynatılarak, ateşten alınır. Çorbanın tuzu kontrol edilir. Gerekirse tuz ilavesi yapılır. Defne yaprakları çıkarılır. Limon suyu ilave edilir.  ÜZERİNE ; Yıkanmış, taze kişniş doğranır. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder