11 Şubat 2013 Pazartesi

ÖZBEK USULÜ KATIKLI ÇORBA ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane küçük boy kuru soğan, 1 tane küçük boy havuç, 1 tane patates, 2 tane şalgam, 4 su bardağı tavuk suyu, 1 çay bardağı pirinç, 1 çay bardağı yoğurt, yeterli miktarda karabiber ve tuz   ÜZERİ İÇİN : 2 çorba kaşığı ince kıyılmış maydanoz    HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde  doğranır. Havucun üzeri bıçak ile kazınır, yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Patatesin kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra küçük küpler halinde doğranır. Doğranmış, kuru soğan, havuç ve patatesler, çorba tenceresine koyulur. Üzerine, tavuk suyu boşaltılır. Pirinç, karabiber ve tuz ilave edilir. Sebzeler ve pirinçler yumuşayıncaya kadar kaynatılır. Yoğurt, birkaç kaşık  çorba suyu ilavesi ile ılındırılarak, karıştırılır ve yavaş yavaş çorbaya ilave edilirken çorba, tahta kaşık ile yavaşça karıştırılır. Bir taşım kaynatılan çorba, ateşten alınır. ÜZERİNE ; İnce kıyılmış maydanoz serpiştirilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder