9 Şubat 2013 Cumartesi

ŞAFAK ÇORBASI - KIBRIS YÖRESİ - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -


- Şafak Çorbası -
     MALZEMELER :  6 tane büyük boy domates, 1 su bardağı süt, 4 lt. et suyu, 3 çorba kaşığı buğday unu, 2 çorba taşığı tereyağı, 2 çorba kaşığı ayçiçek yağı, 1 dilim bayat ekmek içi, 6 tane yumurta sarısı, 1 tane limonun suyu, yeterli miktarda tuz    HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, tereyağı ve ayçiçek yağı koyularak, orta harareti ateşte ısıtılır. Buğday unu ilave edilir ve un sararıncaya kadar sürekli karıştırılarak, kavrulur. Et suyu ve yıkanıp kurulandıktan sonra çekirdekleri çıkarılıp rendelenmiş domatesler ile ufalanmış bayat ekmek içi ilave edilir. Hafif ateşte, 30 dakika kaynatılır. Ateşten alınır ve el blenderinden geçirilir. 6 yumurta sarısı, 1 su bardağı süt ve limon suyu karıştırılarak, ilave edilir. Bir taşım kaynatılır. Tuz ilave edilip, karıştırılır ve ateşten alınır. Büyük servis kabına boşaltılır. Hazırlanan çorba, sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.    Afiyet olsun.     * İsteğe bağlı olarak, çorbanın üzerine kaşar peyniri rendesi serpilir.                                     

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder