10 Şubat 2013 Pazar

ET PAÇASI ÇORBASI - GAZİANTEP USULÜ - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 kg. kemikli et, 1 baş sarımsak, yeterli miktarda su ve tuz, istenilen miktarda; karabiber ile  yenibahar   HAZIRLANIŞI :  Et parçalara ayrılır. Yıkanır. Su ve tuz ilavesi ile çorba tenceresine koyularak, orta hararetli ateşte, kaynamaya bırakılır. Kaynarken üzerinde biriken köpükler, kevgir ile toplanıp alınarak, atılır. Sarımsakların kabukları soyulur ve tahta havanda bir tutam tuz ile dövülür. Baharatlar ile karıştırılır. Etlerin kemikleri, etlerinden ayrılır. Hazırlanan baharatlı karışım, tencereye ilave edilir. Çorba, suyu kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Pilav eşliğinde, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.      * Bu çorba ; Gaziantep ' in ünlü çorbalarındandır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder