25 Şubat 2013 Pazartesi

LEBENİ ÇORBASI - DİYARBAKIR YÖRESİ - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 su bardağı haşlanmış nohut, 1 komposto kâsesi dövme ( aşurelik buğday ), 3 su bardağı yoğurt, 1 tane yumurta, 8 su bardağı su, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  2 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı kuru nane   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresinde, yoğurt, yumurta, bir miktar tuz ile 8 su bardağı su, devamlı ve aynı yöne doğru yaklaşık 15-20 dakika çırpılır ( el blenderi çırpıcısı ile daha kısa sürede çırpılabilir ). Yüksek ateşte, 20 dakika kadar, şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak pişirilir. Dövme ( aşurelik buğday ), bol su ile iyice yıkanıp suyu süzülür ve yoğurtlu çorbaya ilave edilir. Haşlanmış nohutlar da koyulur. Dövmeler pişip, yumuşayıncaya kadar kaynatılır ve ateşten alınır. ÜZERİNE ;  Sos tavasında, tereyağı eritilir. Kuru nane ilave edilerek, karıştırılır ve yakmadan ateşten alınarak, çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder