4 Şubat 2013 Pazartesi

HAVUÇ ÇORBASI - FAS - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 çay bardağı pirinç, 5 su bardağı tavuk suyu veya sebze suyu, 1 su bardağı süt, 2 tane yumurtanın sarısı, 1 yemek kaşığı katı yağ, 3-4 dal taze nane, 1 tatlı kaşığı kimyon tohumu, yeterli miktarda tuz   HAZIRLANIŞI :  Kimyon tohumları, kuru tavada karıştırılarak kavrulur. Kavrulduktan sonra ateşten alınır ve bıçağın yanı ile ezilir. Pirinçler, tuzlu suda 2-3 dakika kadar haşlanır ve suyu süzdürülür. Havuçların üzeri kazınır. Yıkanır ve 3 cm. lik parçalar halinde doğranır. Orta hararetli ateşte, katı yağ ile birlikte 15 dakika kadar kavrulur. Kavrulunca üzerine, süt, tavuk suyu veya sebze suyu boşaltılır. Kaynamaya bırakılır. Kaynayınca, pirinç ve kimyon ilave edilir. Bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. Yumurta sarıları birer birer ilave edilerek, karıştırılır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse, tuz ilavesi yapılır. Taze naneler  yıkanır ve doğranarak, çorbaya ilave edilir. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.     * İstenirse; çorbanın üzerine, kırmızı biber serpilebilir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder