21 Şubat 2013 Perşembe

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - SÜTLÜ & KÖZLENMİŞ KURU SOĞAN ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  5 tane küçük boy kuru soğan veya 200 gr. küçük arpacık soğanı, 2 su bardağı süt, 4 su bardağı içme suyu, 1,5 çorba kaşığı buğday unu, 3 çorba kaşığı zeytinyağı veya 1 çorba kaşığı tereyağı, yarım çay kaşığı toz kırmızı biber, 1-2 tutam taze çekilmiş her renkten karabiber, 2 tane defne yaprağı, yeterli miktarda tuz    ÜZERİ İÇİN ;  100 gr. kaşar peyniri ( rendelenmiş ), 1-2 tutam toz kırmızı biber, 1-2 dal maydanoz   HAZIRLANIŞI :  Fırın, 200 C derecede ısıtılır. Kuru soğanların kabukları soyulur. Piyazlıktan biraz kalınca veya 0,5cm. lik  yuvarlak halkalar halinde doğranır. Yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisine yayılır. Aralarına, defne yaprakları koyulur. Fırına verilir ve közleninceye kadar fırında tutulur. Küçük arpacık soğanları kullanılacak ise, bütün olarak veya 4 eşit parçaya bölünerek, közlenir. Diğer tarafta, çorba tenceresinde zeytinyağı ısıtılır veya tereyağı eritilir. Buğday unu, 1-2 tutam karabiber, yarım çay kaşığı toz kırmızı biber  ilave edilir ve şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, un pembeleşinceye kadar kavrulur. Kavrulunca, süt ilave edilir. Ateş kısılır. Unun topaklaşmaması için, ezilerek karıştırılmak suğreti ile pişirilir. Közlenmiş soğanlar ve defne yaprakları ilave edilir. Bir, iki karıştırıldıktan sonra üzerine, içme suyu boşaltılır. Kaynayıncaya kadar karıştırılarak pişirilir. Kaynayınca, ateş kısılır, bir taşım daha kaynatılan çorba, ateşten alınır. Tuz ilave edilerek, karıştırılır. Defne yaprakları çıkartılır. Büyük çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ ;  Minik maydanoz yaprakları, Toz kırmızı biber ve 50 gr. rendelenmiş kaşar peyniri ile süslenir. Diğer 50 gr. lık  kaşar peyniri rendesi, servis tabağına koyulur. Hazırlanan çorba, servis tabağındaki rendelenmiş kaşar peyniri eşliğinde, sofraya götürülür. Sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.        * Hazırlanan bu çorbaya, 1 çay bardağı ince kıyılmış maydanoz ve dereotu da ilave edilip karıştırılabilir. Bu şekilde, farklı bir renk ve lezzet elde edilmiş olur.   

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder