11 Şubat 2013 Pazartesi

SİMİT AŞI ÇORBASI - Gaziantep - ( 4 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 tane kuru soğan, 4 su bardağı su, 1,5 çay bardağı simit ( ince bulgur ), 1 çorba kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı salça, yarım çay kaşığı karabiber, 1 çay kaşığı kırmızı biber, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ;  1 çorba kaşığı tereyağı, yeterli miktarda kırmızı pul biber ve az miktarda  karabiber   HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın kabukları soyulur. yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince doğranır. Çorba tenceresine, tereyağı koyularak, ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar, karabiber, kırmızı biber ve yeterli miktarda tuz ilave edilerek, kavrulur. Kavrulduktan sonra salça ve ılık su ilave edilerek, bir taşım  kaynatılır. Kaynayan karışıma, simit ( ince bulgur ) ilave edilir. Bir taşım kaynatılıp, ateşten alınır. ÜZERİ İÇİN ; Sos tavasında, kısık ateşte tereyağı köpürtülür. Kırmızı pul biber ilave edilip, karıştırılır ve ateşten alınır. Hazırlanan çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder