19 Şubat 2013 Salı

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - KIYMALI & KUSKUSLU LAHANA ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  1 tane kuru soğan, 2 diş sarımsak, 4-5 tane beyaz lahana yaprağı, 200 gr. kavrulmuş yağsız dana kıyması, 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çay bardağı kuskus, 6 su bardağı içme suyu, 1 tane defne yaprağı, 2-3 tutam taze çekilmiş her renkten karabiber, 1 çay kaşığı toz kırmızı biber, 5 dal maydanoz, 3 dal dereotu, 1 çay kaşığı kekik, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 tatlı kaşığı tereyağı, 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tatlı kaşığı toz kırmızı biber, ince kıyılmış 2-3 dal maydanoz ve dereotu karışımı  HAZIRLANIŞI :  Kuru soğanın ve sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp kurulandıktan sonra ince ince çentilir. Çorba tenceresine zeytinyağı koyularak, ısıtılır. Çentilmiş soğan ve sarımsaklar, bir miktar tuz, karabiber, defne yaprağı koyulur. Orta hararetli ateşte, şimşir kaşık ile karıştırılarak, soğanlar hafifçe pembeleştirilir. Kavrulmuş yağsız dana kıyması ve kekik  ilave edilerek, 2-3 dakika daha kavurmaya devam edilir. Lahana yaprakları bol su ile yıkanır ve ince ince doğranarak, tencereye ilave edilir. İnce doğranmış maydanoz ve dereotu ilave edilir. Karıştırılarak, 2-3 dakika kavrulur. Üzerlerine, ılık içme suyu boşaltılır. Karıştırılır ve kaynamaya bırakılır. Çorbanın suyu kaynayınca, kuskuslar koyulur ve karıştırılır. Çorba tenceresinin kapağı kapatılır. Ateş biraz kısılır. Kuskuslar pişince, çorba tenceresi, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekiyorsa, tuz ilavesi yapılır. Defne yaprağı çıkartılır. Büyük porselen çorbalığa boşaltılır. ÜZERİ İÇİN  ;  Sos tavasında, 1 tatlı kaşığı  tereyağı ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı kısık ateşte isıtılır. Toz kırmızı biber ilave edilerek, karıştırılır. Ateşten alınarak, çorbanın üzerinde gezdirilerek, çorbaya ilave edilir. Sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun. 

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder