15 Şubat 2013 Cuma

ETLİ & YOĞURTLU ÇORBA ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  300 gr. kuşbaşı kuzu veya dana eti, 1 tane defne yaprağı, 1 çay bardağı pirinç, 1 kase yoğurt, 1 yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı + 1 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı buğday unu, yeterli miktarda su, yeterli miktarda tuz  ÜZERİ İÇİN ; 1 çorba kaşığı kekik veya tarhun   HAZIRLANIŞI :  Et yıkanır ve defne yaprağı ile yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanırken, üzerinde biriken kefler, kevgir ile toplanarak atılır. Nohut, bol su ile yıkanarak, akşamdan ıslatılır ve ertesi gün suyu süzülerek, tekrar bol su ile yıkanır ve yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanırken üzerinde biriken kefler kevgir ile toplanarak, atılır. Pirinç, bol su ile yıkanır ve 1 çorba kaşığı zeytinyağı ile birlikte yumuşayıncaya kadar haşlanır. Haşlanmış et, haşlanmış nohut, haşlanmış pirinç, çorba tenceresinde birleştirilir. Ayrı bir kapta; Yoğurt, 1 yumurta, 1 çay bardağı zeytinyağı, 1 çorba kaşığı un, yeterli miktarda tuz, iyice çırpılır. Çorbaya ilave edilir. Kısık ateşte, şimşir kaşık ile karıştırılarak, pişirilir. Çorbanın üzeri, yoğurdun kesilmemesi için, kapatılmaz, açık bırakılır. Pişince, ateşten alınır. Defne yaprağı çıkartılır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse, tuz ilavesi yapılır. Hazırlanan çorba, büyük çorbalığa boşaltılır. Sofraya götürülür.  ÜZERİNE; Kekik veya tarhun otu serpiştirilir ve sıcak servis yapılır.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder