3 Şubat 2013 Pazar

YEŞİL MERCİMEK ÇORBASI - MISIR - ( 10 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  3 tane kuru soğan, yarım çay bardağı yerfıstığı yağı veya mısırözü yağı,  2 su bardağı yeşil mercimek, 2 tane domates, 2 tane havuç, 9 su bardağı su, yeterli mktarda tuz    ÜZERİ İÇİN ;  1 kase, küp doğranmış ekmek kruton, 1 demet maydanoz, 1 tane limon   HAZIRLANIŞI :  Yeşil mercimekler yıkanır ve suyu süzdürülür. Havuçların üzeri kazınır. Küp küp doğranır veya rendelenir. Domatesler yıkanır. Kabukları soyulur. Çekirdekleri çıkarılır ve küp küp doğranır. Çorba tenceresine, yıkanmış ve suyu süzdürülmüş yeşil mercimekler, küp doğranmış veya rendelenmiş havuçlar, küp doğranmış domatesler ve su  koyulur. Orta hararetli ateşte, mercimekler yumuşayıncaya kadar kaynatılır ve ateşten alınır. 1 kâse kadarı ayrılır. Diğer kısmı püre haline getirilir. Kuru soğanların kabukları soyulur ve yıkanır. Yemeklik doğranır. Ayrı bir tencerede veya tavada, yerfıstığı yağı veya mısırözü yağı  ısıtılır. Doğranmış kuru soğanlar ilave edilerek, kavrulur. Kavrulunca, püre haline getirilmiş yeşil mercimek ile karıştırılır. Üzerine, tane halinde bırakılan, 1 kase yeşil mercimek ilave edilir. ÜZERİ İÇİN ;  Maydanozlar yıkanır ve çorbaya doğranır. Hazırlanan çorba, limon suyu ve küp doğranmış ekmek krutonları eşliğinde sofraya götürülerek, servis yapılır.  Afiyet olsun.        * BİLGİ ;   * Mısır Mutfağı ' n da yağ olarak, yerfıstığı yağı veya mısırözü yağı kullanılır.   * Mısır; sadece, kültürü, mitolojisi ve tarihi ile ünlü değildir. Lezzetli bir mutfağa da sahiptir. Asırlar boyunca, bir çok kültür, bu topraklardan geçmiş ve burada lezzet izlerini bırakmışlardır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder