4 Şubat 2013 Pazartesi

SEVGİ ' NİN SPESYAL ÇORBASI - HİNDİLİ & CEVİZ ÇORBASI - ( 6 kişilik ) - Sıcak Çorba -

 MALZEMELER :  4 su bardağı hindi suyu, 1 kâse haşlanmış ve didilmiş hindi eti, 2 su bardağı içme suyu, 2 çorba kaşığı zeytinyağı, 1,5 çorba kaşığı buğday unu, 2 diş sarımsak, 1 tane defne yaprağı, 1 tutam karabiber, 1 tutam toz kırmızı biber, yeterli miktarda tuz   ÜZERİ İÇİN ;  1 su bardağı dövülmüş ceviz içi, 1 tatlı kaşığı kuş üzümü ( dolmalık üzüm )   HAZIRLANIŞI :  Çorba tenceresine, 1 çorba kaşığı zeytinyağı koyularak, ısıtılır. Buğday unu, karabiber, toz kırmızı biber, yarım çay kaşığından az  tuz ile defne yaprağı ilave edilir. Şimsir kaşık ile sürekli karıştırılarak, un kokusu çıkıp, un pembeleşinceye kadar kavrulur. Sarımsakların kabukları soyulur. Yıkanıp, kurulandıktan sonra ince ince çentilerek, kavrulan una ilave edilir ve birlikte 2 dakika karıştırılır. Hindi suyu ve içme suyu boşaltılır. Şimşir kaşık ile sürekli karıştırılarak, unun topaklanmaması sağlanır. Kaynamaya başlayınca, haşlanıp didilmiş hindi etleri ilave edilir. Tencerenin kapağı  kapatılıp, ateş kısılır ve çorba kıvam alıncaya kadar kaynatılır. Kıvam alınca, ateşten alınır. Tuzu kontrol edilir. Gerekirse, tuz ilavesi yapılır ve karıştırılır. Defne yaprağı çıkartılır. Hazırlanan çorba, Cam veya porselen çorbalığa boşaltılır. Çelik tavaya 1 çorba kaşığı  zeytinyağı koyularak, orta hararetli ateşte ısıtılır. Dövülmüş ceviz içleri ile yıkanıp kurulanmış kuş üzümleri ilave edilir. 2 dakika kadar kavrulur.  Kâğıt peçete serilmiş, servis tabağına çıkartılır. Hazırlanan çorba, dövülüp kavrulmuş ceviz içi ve kuş üzümünün konduğu servis tabağı ile birlikte sofraya götürülerek, sıcak servis yapılır. Sofradaki kişiler, çorba tabak veya kâselerine servis edilmiş olan çorbalarının üzerine, istedikleri miktarda dövülüp kavrulmuş ceviz içi ve kuş üzümü ilave ederek, çorbalarını içerler.  Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder