22 Eylül 2011 Perşembe

KURU BARBUNYA ÇORBASI - Sebzeli, Unlu, Otlu, Kuru Bakliyatlı Çorba - ( 6 - 8 kişilik ) - Sıcak Çorba -

  MALZEMELER :  2 su bardağı barbunya, 7 - 8 su bardağı su, 1 dilim ekmek, 1 tane haşlanmış patates, yarım soğan ( yemeklik doğranmış ), 2 - 3 çorba kaşığı zeytinyağı, 1 tane dövülmüş sarımsak, 1,5 çorba kaşığı un, 1,5 çorba kaşığı domates salçası, 1 çorba kaşığı limon suyu, 10 - 12 ' şer dal kıyılmış dereotu ve maydanoz  SÜSLEME İÇİN ; Fesleğen  HAZIRLANIŞI :  2 su bardağı barbunya, geniş bir kaba koyularak, üzerini 3 - 4 parmak geçecek kadar su ilavesi ile üzeri açık olarak ( gazının çıkması için ) bir gece bekletilir. Ertesi gün, içine 1 dilim ekmek koyularak, haşlanır. İyice haşlanınca; içindeki 1 dilim ekmek çıkartılır. Haşlanan barbunyanın suyundan1 su bardağı alınarak, daha sonra kullanılmak üzere bir kenarda bekletilir. Kalan barbunyaya, bir tane haşlanmış patates ilave edilrek, blenderden geçirilir. Ayrı bir tencerede, yemeklik doğranmış, yarım soğan 2 - 3 çorba kaşığı zeytinyağında kavrulur. 1 tane dövülmüş sarımsak ilave edilerek, kavurmaya devam edilir. Domates salçası ve un ilave edilerek, kısık ateşte karıştırılır. Barbunya püresi ve pürenin üzerini 3 parmak geçecek şekilde sıcak su eklenerek pişirilir. 1 çorba kaşığı limon suyu, kıyılmış maydanoz ve dereotu ilave edilerek, karıştırılır. Tuzu da ayarlanarak, 5 dakika pişirilir. Ateşten alınınca; fesleğen ile süslenerek, sıcak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder